Cantor

Naamloos

Stef Stollenwerk
Cantor

 

 

Commilitones, nieuwelingen, Chillrijkers, Met veel plezier, oneindig veel anekdotes en zatte verhalen – die al dan niet om uiteenlopende redenen, gearchiveerd zijn in een bestofte kartonnen doos ver weg van het daglicht – in het achterhoofd stel ik u voor aan niemand minder dan onze nieuwe cantor, Stef. Stef is op z’n minst een opmerkelijk individu en een alom gekend begrip in het Chillrijks’ studentenleven. Ik zou hem durven omschrijven als zonnig weer in België, een op het eerste gezicht misschien vreemd en zeldzaam concept maar om de een of andere reden komt het toch voor en is hij zeker op z’n plaats hier in Chillrijk. Stef zijn dagritme bestaat, zoals dat van elke gezonde student, uit het consumeren van een zekere overmaat alcohol in al zijn vormen, geuren en kleuren, af en toe eens een les bijwonen en voor het slapen gaan een cantus of TD’ke doen. Die cantussen of TD’s eindigen dan soms met het Biokot onderspauwen of zingende Stef in Leuven Centraal.
Nu, er zijn uiteraard ook positieve woorden neer te schrijven over dit chemisch geschoold object. Naast liefhebber van het betere Duitse lied (een meer dan bovengemiddeld kenner van de codex conform de Chillrijkse standaarden) en een uitermate vaag figuur op TD is Stef ook een zeer goede vriend. Hij is iemand op wie
je steeds kan rekenen en die als het na een of andere willekeurig gekozen Sportraad activiteit nodig is, u eigenhandig in een taxi duwt. Na al deze mooie woorden rest er voor een het vrouwelijk aandeel van de lezers natuurlijk nog dé hamvraag: is Stef single and ready to mingle? Het antwoord hierop is kort: Neen; deze knappe kop is op het moment van schrijven al geconfisqueerd door een bevallige jonkvrouw. De redactie vraagt dan ook om hiermee rekening te houden, achteraan aan te sluiten in de rij en zich in stilte bezig te houden. Zo Stef, Hermano, ik heb m’n best gedaan hier op een zedige manier een ongeveer waarheidsgetrouw beeld van u te schetsen. Hopelijk denkt ge er ook zo over.

Dixit, Thomas

_____________________

Advertenties