Over K.D.A.

De Kring Der Alchemisten (K.D.A.) is de faculteitskring van de chemie en biochemie.KDA-schild
K.D.A. was de eerste studentenvereniging die aan het Rijksuniversitair Centrum Antwerpen (RUCA) werd opgericht. Aan deze universiteit werden de kandidaturen van verschillende studies gedoceerd.

In 1971 werd de Universitaire Instelling Antwerpen (UIA) opgericht waar de licenties van de studierichtingen die aan het RUCA werden gedoceerd te onderwijzen. In 1988 werd aan deze universiteit ook een Kring Der Alchemisten opgericht, zodat gedurende verschillende jaren de kring twee praesidiums had.In 1991 werden de twee praesidiums samengevoegd tot één unitaire kring.

De K.D.A. bezigt de kleuren rood en wit: de Antwerpse kleuren.

Aangezien K.D.A. een fantastische studentenvereniging is, organiseren wij uiteraard te gekke activiteiten, maar naast deze activiteiten begeleiden wij ook de studenten die chemie en biochemie studeren aan de universiteit van Antwerpen. Je kan bij ons altijd terecht met vragen over je richting. Zo zijn wij ook elk jaar aanwezig op de verkenningsdagen waar wij de vragen van de toekomstige studenten zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Elk academiejaar geven wij ook een “Top Secret” uit, een examenbundel met al de examenvragen van de afgelopen jaren. Deze is zeer handig tijdens het studeren van de leerstof, vooral voor de eerste jaars studenten aangezien zij nog niet weten hoe docenten de leerstof ondervragen.

De statuten van K.D.A.
Statuten KDA 2008-2009

 

Advertenties